mummas mummel – tips

Med två människosyskon under mina vingar, en hökblick som ser allt och en ständig närvaro, är jag inte bara estetiskt ansvarig over all, utan även expert på människobabyprylar.

Jag vet inte bara vad som är mest tilltalande, utan även vad som faktiskt är riktigt, riktigt bra.

Håll därför tillgodo utav mina människobebis-tips. Kanske till din egna bebis? Kanske till din kompis, eller varför inte till ditt barnbarn?

Först ut: bästa filtarna

*

Oavsett vilken årstid din människobebis anländer, vill jag tipsa om de i särklass bästa filtarna. De är eventuellt de mjukaste som finns att köpa. Troligtvis de finaste också – mitt största problem var att välja print. De är gjorda i muslintyg av 100% bomull, andas, och blir mjukare för varje tvätt.

Aden & Anais

De kan användas till allt möjligt. Som täcke, som amningssjal, som skötunderlägg, att hänga över vagnen, ja – allt det där som filtar helt enkelt kan användas till. Matte har dessutom i nödläge använt dem som provisoriskt klädesplagg till bebis, lakan i vagnen, sjal till sig själv, myggnät……

Kit har fått ärva Jax, och det syns knappt på dem hur mkt använda de är. Tippelitoppkvalité alltså.

Funderar på att beställa några till mig själv faktiskt, och ha i min egna säng.

*

Filt nr 2: Klippan

En sån här fick K också ärva från storebror J. Chenillebomullen är helt organisk och GOTS-märkt. Denna vackra blå/vita-skapelse är lite tjockare – perfekt för att värma en människobebis. Jag kommer se till att babyK har den med sig vart vi än går i höst/vinter. Även denna kvalité är tip top. Knappt syns det på den att Jax använt den i flera år, för jämnan.

Jaha, det var en bråkdel av min outsinliga expertkunskap, jag återkommer snart med fler, superintressanta tips för den nyfikne.