nya depåer

Jag är tillbaka, med nya energidepåer efter en vecka med livet som drabbning.

Mycket sömn har det ej blivit, jag vaknar ju först och lägger mig sist, och det innebär denna vecka att jag ej sovit många timmar alls.

Mina puminerver har varit på spänn när J the Toddler varit hos ortopeden för besök med sin riskfrakturerade arm, blivit röntgad och synad och konsulterad och analyserad. Och en konstaterad icke-läkning, med nytt (korallfärgat – bra val) gips som följd, som efter bara en dag åkte av efter nya specialisters beslut om att rörelse eventuellt kanske möjligtvis kan främja läkning. Så, nu kippar jag efter andan varje gång han snavar, svajar eller springer. Med en arm som fortfarande är svullen och blåmärkad. Trots att det var längesen han bröt den.

Och så, fick han en öroninflammation samma dag.

Jag säger då det. Har jag inte fått grå päls innan, så kommer jag att få det nu.

*

MEN.

Som vi alla har noterat, har våren anlänt. Med sol och värme, och långa kvällar på terrassen där möblerna kommit ut, pergolan vaknat till liv och blommorna rakryggat sträcker sig mot solen.

soldyrkare

Jax egna tomatodling, som han fått av Mellon med mattar. Plantor som för alltid lämnar avtryck i våra hjärtan.

Funderingar mellan olika projekt för J, med våriga, jordiga toddlerfötter och armen som får en vilopaus mot stödet.

Och med allt detta, blir ju sömn- och energibristen mindre påtaglig. För oss alla, skulle jag tro.

Så, med hopp om läkning, tacksamhet för antibiotika, glädje över värmen och med valpljud från rummet vi ännu ej får besöka, ser jag fram emot en ny vecka med mycket att erbjuda.

Tillsammans med den vårigaste, vackraste låten just nu:

Foto: Anna Åkerström